SOA

Soa

Een geslachtsziekte of venerische ziekte (tegenwoordig wordt er vaker over SOA gesproken) is een besmettelijke ziekte die men doorgaans alleen kan krijgen als men in contact komt met iemand die de geslachtsziekte al heeft. In tegenstelling tot andere infectieziektes, die verspreid kunnen worden door bijv. niezen, worden geslachtsziektes in het algemeen door seksueel contact overgebracht (gewoonlijk geslachtsgemeenschap, orale seks of anale seks). De venereologie is de studie van de geslachtsziekten. De diagnostiek en behandeling van geslachtsziekten hoort traditioneel bij het specialisme van de dermatoloog en wordt vaak officieel met dermato-venereologie aangeduid.

Anoniem Testen?

Er bestaat een mogelijkheid om anoniem te testen via laboratoriumtesten. Deze test kan aangeschaft worden via Testalize.me

Wanneer de test positief blijkt te zijn kunt u bij Derma Rijnmond kiezen voor een anonieme behandeling. U dient de behandeling dan zelf te voldoen en direct af te rekenen. Kiest u voor een behandeling die vergoed wordt door uw zorgverzekeraar is dit niet anoniem omdat de behandeling dan gedeclareerd wordt bij uw zorgverzekeraar of, indien wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar, krijgt u de factuur via Infomedics thuis gestuurd.

Glashaven 14-G, 3011 XH Rotterdam | T 010 23 321 53 | E info@derma-rijnmond.nl
Woordbouwerplein 1, 3224 XL Hellevoetsluis
Cookies | Privacy | Disclaimer

Waardeer mij